Masz coś nie tak, dzienne nie świecą razem z mijania, albo jedno albo drugie, chyba że to RS to wtedy dzienne LED przygasają i robią za postojowki
[O2] FL Wymiana wyłącznika świateł na taki z funkcją AUTO
Zwiń
X
-
Panowie, czy w moim Tourze z 2012 roku bez halogenów, czujnika deszczu/zmierzchu i przełącznika świateł AUTO, można jakoś zakodować CH, LH na normalnych światłach mijania czy też pozycyjnych? Bo z tego co się doczytałem w tym wątku, to jakoś ręcznie można to zakodować. Jeżeli nie, to trzeba dołożyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisPanowie, czy w moim Tourze z 2012 roku bez halogenów, czujnika deszczu/zmierzchu i przełącznika świateł AUTO, można jakoś zakodować CH, LH na normalnych światłach mijania czy też pozycyjnych? Bo z tego co się doczytałem w tym wątku, to jakoś ręcznie można to zakodować. Jeżeli nie, to trzeba dołożyć?
LH - bez czujnika deszczu - nie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisCH po długich to mam, ale raczej chodzi mi o to po kluczyku. Co musiałbym dołożyć żeby mieć CH i LH po zamknięciu/otwarciu furmanki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisI nie da się tego zrobić poprzez zmianę bordnetza na inny? Apropos ja mam 1K0937085L na jaki go wymienić gdybym chciał trochę rzeczy?
1K0937085L najlepiej wymienić na 1K0937087H lub 1K0937087P bo te są uniwersalne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisA nie starczy sam 1K0937087 bez literki? Ten z H jest mega drogi, a ten bez literki w rozsądnych cenach. Według rozpiski też jest High i obsługuje elektrykę w tylnych drzwiach.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Ano stąd: https://forum.octaviaclub.pl/forum/o...64-bcm-rodzaje
Ale już widzę, że pomyliłem go z tym z literką A, który jest także w przystępnej cenie.
Znalazłem też 087K, będzie ok do mojego Toura?
Komentarz
-
-
Panowie, zrobiłem mały risercz i sprawdziłem, które styki powinien mieć BCM do sterowania zamków w tylnych drzwiach (środkowa kostka styk 26 i 27) i prześledziłem oferty na alledrogo i z tego co jest dostępne wyszło mi, że te, które sterują tylnymi zamkami (czyli bez elektryki z tyłu) z serii high 1K0937087 to:
A, C, E, G, H, P, R, AB, AE, AG, AN, BA.
I teraz moje pytanie jest takie, czy moduł BA za 400 zł, który jest z 2016 roku czyli do modeli po Octavii II, podejdzie do mojego toura z 2012 roku. Oczywiście mógłbym kupić tego z literką A za 199 zł lub R za 300 zł, ale gdzieś czytałem, że im młodszy sterownik, tym ma lepsze oprogramowanie i lepiej wybierać te młodsze...
Ktoś się odniesie do tego co ustaliłem i mi się wydaje...?
Komentarz
-
-
jest jeszcze parę innych fiuczerów z pinami, jak obsługa świateł dziennych i halogenów przednich, a także obsługa ręcznego lub automatycznego podświetlenia wnętrza.
Wspomnę też o różnych częstotliwościach pilotów...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz